BüYüLENME HAKKıNDA YANGıN KAPıSı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Blog Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına peklik dereceleri dahil sarhoş olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın gibi acil durumlarda içeriden yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek olmayan bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini bağırsakeriye hapseder.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında dikkat edilmesi müstelzim öge kapının kapalı tutulmasıdır. Hem sorunlevinin yitirilmemesi için hem bile merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi dâhilin bu unsura özen edilmelidir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını yapmak binaların yangından korunması yürekin elzemdir.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil tamamlanmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak denetçi şeşna allıkınmasına yardımcı olur ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut muvazene kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Gömlek skorsı 4’ten çokça sıfır oturma yalnızçlı binalar muhtevain yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yamaç sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde üs olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

yangına karşı önlemlerin düzenınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda ifade belirtilen noktalarda belirli süre ısı ve yalım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Bu doğrultuda Yangın çıkış kapısı istanbul mevki bile görev veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Hassaten, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, münasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yeni yapılan konutlarda  bodrum katlar dahil 4 yanı geçmeyen konutlar, birlik evler, ikiz evler ve nöbet evler kadar konutlarda, hiç kullanıma hitap eden binalarda kaçış mesafesine denetlemelmaksızın düzgülü merdivenlerle sağlanabilmekte ve başka rastgele bir özellik aranmamaktadır.

Report this page